Thermo Clinic uitvoering

Tijdens een Thermo Clinic meten we de kerntemperatuur (de temperatuur in het binnenste van je lichaam) tijdens een sportieve prestatie, zoals een veldloop, rondjes op de atletiekbaan of een spinningsessie.

We maken gebruik van de CORE core body temperature patch, een kleine platte wearable, vergelijkbaar met de hartslag meter, die je ook aan de hartslagband bevestigt en via Bluetooth en ANT+ aan je sporthorloge en de hartslagmeter koppelt. Elke minuut zendt deze CORE patch de kerntemperatuur naar de sportwatch of naar de mobiele telefoon, zodat je deze in real time kunt aflezen. De gegevens blijven beschikbaar in de CORE patch en worden na afloop van de sessie gerepliceerd met de CORE cloud voor verdere analyse. In een grafiek krijg je het verloop van de kerntemperatuur te zien tijdens de sportprestatie in relatie tot de hartslag en de huidtemperatuur. De data kan vervolgens worden gedownload in een csv file. Gebruik je een Garmin watch, dan kan via Garmin Connect de data ook in de FIT file worden meegegeven voor analyse in de Garmin Cloud (Garmin Connect).

Een Thermo Clinic kan gegeven worden aan kleine groepen van maximaal tien personen. De metingen kunnen worden verricht bij u in de buurt, tijdens een veldrun, op uw atletiekbaan, in een sportschool, in voorbereiding op of tijdens een hardloopevenement.

Thermo Clinic programma

De Thermo Clinic begint met een lezing over de thermoregulatie van het lichaam, de invloed van temperatuur op de prestatie, welke koelstrategieen je kan hanteren om maximaal te presteren en hitteletsel te voorkomen. De vormen van hitteletsel, hoe je het kan voorkomen en hoe je het kan herkennen en hoe het moet worden behandeld. Na het theoretische gedeelte volgt de eigenlijke Thermo Clinic, de hardloop of spinning sessie van ongeveer een uur. Na deze sessie wordt de data verzameld, geanalyseerd en besproken met de groep.

De Thermo Clinic zal ongeveer 3 uur duren. Het is dus een ochtend, middag of avondvullend programma.

De kosten van een Thermo Clinic bedragen 45 euro per persoon.

Enkele illustraties rond de Thermo Clinic

Je kiest een inspanning naar eigen inzicht om een beeld te krijgen van het verloop van je kerntemperatuur

Na de Thermo Clinic krijg je een grafiek van het temperatuurverloop en de hartslag tijdens de Clinic. Op de Garmin Connect site kan je ook andere overlays kiezen (tempo, afstand, power, cadans etc) De grafiek hierboven is van het Temperatuur verloop tijdens een Marathon (in 3.34 uur)