Thermo Clinic uitvoering

Tijdens een Thermo Clinic meten we de kerntemperatuur (de temperatuur in het binnenste van je lichaam) tijdens een sportieve prestatie, zoals een veldloop, rondjes op de atletiekbaan of een spinningsessie.

We maken gebruik van de myTemp capsule, die niet veel groter is dan een vitaminepil en die je enkele uren van tevoren inslikt. Deze seint vanuit de maag of darmen elke tien seconden zijn omgevingstemperatuur naar een app, zodat je deze in real time kunt aflezen. De gegevens worden ook opgeslagen in een heupband. Na afloop kun je de gegevens binnenhalen op je computer. In een grafiek krijg je het verloop van de kerntemperatuur te zien tijdens de sportprestatie.

De capsule verlaat via de natuurlijke weg het lichaam.

Een Thermo Clinic kan individueel zijn, maar ook voor kleine groepen van maximaal vijf personen. De metingen kunnen worden verricht bij u in de buurt, tijdens een veldrun, op uw atletiekbaan, in een sportschool of tijdens een hardloopevenement.

De capsule van het myTemp meetsysteem is nog een prototype, dat al wel door vele topatleten is gebruikt, maar dat nog niet gecertificeerd is als medische hulpmiddel. Voor je kunt deelnemen aan de Thermo Clinic moet je daarom een verklaring van informed consent tekenen, zodat je je hiervan bewust bent.

De kosten van een Thermo Clinic bedragen 75 euro voor de meting en 20 euro voor de myTemp capsule.

Sport Data Valley

Heb je een Garmin, Polar of Fitbit sporthorloge of gebruik je Strava, dan kun je ook je andere inspanningsdata registreren (hartslag, wattage, snelheid, afstand, aantal passen enz.). Deze data kun je vervolgens samenbrengen met de geregistreerde kerntemperatuur tot een zinvol Thermoprofiel op het Sport Data Valley cloud platform. Om dit mogelijk te maken, registreer je jezelf op het SDV platform.

Je kiest een inspanning naar eigen inzicht om een beeld te krijgen van het verloop van je kerntemperatuur
Real time monitoren van de kerntemperatuur
Real time uitlezen van de kerntemperatuur op de smartphone.
Een grafiek van het verloop van de kerntemperatuur tijdens een run van 50 minuten

In het Dashboard van Sport Data Valley worden de fysiologische inspanningsparameters in een zgn thermoprofiel aan elkaar gerelateerd.

De temperatuur capsule heeft de afmeting van een vitamine pil
Je slik de myTemp thermo capsule 3 uur voor de Thermo Clinic
De heupband met de myTemp reader in het heuptasje dat je draagt tijdens de inspanningssessie