Ga naar de inhoud

Thermo Clinic: Voor wie?

De Thermo Clinic is bedoeld voor iedere sporter die zich bewust wil worden van de thermoregulatie van het lichaam en van het verloop van zijn of haar kerntemperatuur tijdens een inspanning.

De Thermo Clinic is speciaal bedoeld voor de jonge sporter: hij of zij die op hoog vermogen 10 km, 10 Engelse mijl of een halve marathon wil lopen. Dit zijn afstanden waarbij je een uur of langer op hoog vermogen loopt en waarbij de kerntemperatuur tot hoge waarden kan stijgen. Je prestatie loopt dan terug en bij een langdurige hoge kerntemperatuur kan dit tot hitteletsel leiden. Ben je in voorbereiding voor zo’n lange loop, meet dan eens gedurende een Thermo Clinic je kerntemperatuur en pas dan je intensiteit, vochtinname of kleding aan aan de omstandigheden van de run. En ontwikkel een koelstrategie die kan leiden tot een betere prestatie.

De Thermo Clinic is ook bedoeld voor de sporter die al een keer hitteletsel heeft ervaren. Hij of zij kan dan in een goed opgebouwde inspanning het real time verloop van de kerntemperatuur waarnemen. Dit kan helpen om de onzekerheid die je na het oplopen van hitteletsel vaak hebt (dat het je nog een keer zal overkomen) weg te nemen.

Tijdens het theoretische deel van de Thermo Clinic wordt ook ingegaan op het herkennen en behandelen van hitteletsel. Dit kan je goed van pas komen als je hitteletsel bij een medeloper wilt herkennen en de juiste hulp wilt bieden als elke minuut telt….

Wees thermo bewust! Schrijf je in voor de Thermo Clinic.